A la darrera de les receptes de cuina de
llegums que ha dut a terme 5è curs, hi ha hagut visita. La Cristina Madrilley,
del Departament de Responsabilitat Social i Medi
Ambient de Caprabo així com la Sara, ex-alumna i ara treballadora de Caprabo
Vilassar de Mar, han passat per l’escola per viure en directe com és això
d’elaborar una recepta al Laboratori de cuina, dins de l’àrea d’Educació per a
la Salut. Els vam demanar que portessin davantal perquè les faríem treballar
colze amb colze amb els diferents equips de cuina i així ho han fet,
participant d’allò més amb els nois i noies elaborant una deliciosa recepta
emmarcada dins de la cuina amb llegums gràcies a l’aportació de la soja.
L’origen
de la soja se situa a la Xina, al Japó i a d’altres països d’Orient. És un
llegum de la mateixa família que les mongetes o els pèsols. D’aquest aliment,
se n’obtenen gran varietat de productes: llet de soja, brots de soja, salsa de
soja, etc. Ens aporta proteïnes de molt bona qualitat, fibra, minerals (com el
calci, el fòsfor, el magnesi i el ferro...) i hidrats de carboni, és a dir,
molta energia. A la recepta hem fet servir soja germinada i salsa de soja.
Un cop hem elaborat la recepta i l’hem
tastada, hem fet una mica de sobretaula amb la Cristina i la Sara per tal de
saber més coses sobre la seva tasca a Caprabo, a l’hora que els hi hem agraït
que un any més haguem pogut fer el Laboratori de cuina amb la col·laboració de
la empresa per a la qual treballen.
Després d’acomiadar-nos d’elles fins l’any
vinent, només ens queda convidar-vos a reproduir la recepta a casa vostra i per
això us l’adjuntem al següent enllaç.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada