dimecres, 22 d’abril del 2015

5è i 6è - Colònia i Cripta Güell

El passat divendres 27 de març, darrer dia del 2n trimestre, els alumnes de Cicle Superior vàrem anar a visitar la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló.

La Colònia Güell va ser una de les múltiples colònies tèxtils de Catalunya. Data de l'any 1.890 quan, a iniciativa de l'empresari Eusebi Güell, va construir la fàbrica tèxtil i les vivendes dels treballadors en la seva finca Can Soler de la Torre, situada en el terme municipal de Santa Coloma de Cervelló, actual Comarca del Baix Llobregat.

A diferència de la gran majoria de colònies industrials de Catalunya, Eusebi Güell va procurar millores socials per als treballadors i va aplicar la seva condició de mecenes de la cultura. Així doncs, va dotar a la Colònia Güell d'equipaments culturals i religiosos i va incorporar el corrent modernista a les noves construccions, encarregant projectes a diversos arquitectes, i singularment a Antoni Gaudí la construcció de l'església.

Durant la visita els alumnes van conèixer les característiques de les colònies tèxtils i varen veure què diferencia aquesta de la resta.

Durant la visita a la Colònia les monitores ens varen explicar el tipus de treball que es feia, el nombre de treballadors, les seves condicions laborals,... D'aquesta manera ens varen poder fer una idea de com vivia la gent i la magnitud de la fàbrica de la Colònia Güell.

Passejant pels carrers de la Colònia, varen veure diferents exemples d'arquitectura modernista i els diversos tipus d'habitatges que existien i que ens permeten esbrinar el càrrec que exercia el seu habitant. Totes les cases de la colònia segueixen habitades.

Finalment vàrem visitar la Cripta de la Colònia, exemple de les grans aportacions que va fer Gaudí a l'arquitectura.


Aquesta sortida forma part de l’àrea de Coneixement del Medi Social i Cultural del Cicle Superior.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada