dimecres, 15 d’abril del 2015

6è - Concurs ONCE

Com cada curs, els alumnes de sisè han participat en el concurs que organitza la Fundació ONCE:

Aquest concurs ens aporta materials per a treballar el tema a l’aula amb els alumnes, temes referents, no només a persones amb ceguesa, sinó també amb qualsevol àmbit relacionat amb les minusvalies.

Enguany el tema del concurs era “ PERSONES QUE PENSEN AMB PERSONES” amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els principis de l'economia social, un model empresarial basat en la democràcia, l'equitat i la participació en què l'accent es posa en les persones per davant del capital i el benefici econòmic.

Una monitora de la Fundació ONCE ens va visitar i ens va parlar del tema del concurs: Què vol dir economia social, quin drets tenen els minusvàlids a l’hora de gaudir d’un lloc de treball, exemples d’empreses d’economia social,etc.  Ens va parlar, a més, de que havíem de fer per participar en el concurs. En aquet concurs hi ha diferents categories i nosaltres hi participem en la categoria B, per a alumnes de 5è i 6è de Primària. El treball consistia en fer una pàgina de diari en format A3 o A4 sobre l’economia social i les empreses que pensen en les persones.Ha estat un treball transversal entre les àrees de Llengua Catalana, Educació Física i Informàtica.

El treball ja ha estat enviat, els alumnes rebran un obsequi per haver participat i... esperem que hi hagi sort! Però el que és segur és que ja hem après moltes coses: Com es fa la pàgina d’un diari, com s’anomenen les diferents parts del diari, com es fa una entrevista, hem fet recerca a Internet, què és l’economia social, què diu la Llei del dret d’un lloc de treball digne pels minusvàlids, les empreses ho compleixen?.... i a més ens ha servit d’introducció a la unitat didàctica que hem començat a E. Física d’esport adaptat. 

Esperem que us agradi el nostre treball!!!!

Alumnes de 6è
Curs 2014-2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada