dilluns, 8 d’abril del 2019

"SERPS INOFENSIVES EN UNA SELVA DE GUSTOS". RECEPTA SABOROSA D'EDUCACIÓ PER A LA SALUT

Amb aquesta proposta de creativitat a la cuina els alumnes i les alumnes de 6è curs s’acomiaden de la temporada de cuina a Educació per a la Salut, ja que aquesta és la darrera de les elaboracions que fem enguany.

En aquesta ocasió, hem plantejat als diferents equips de cuina el repte de cuinar un mateix plat titulat “Serps inofensives en una selva de gustos”. En aquesta activitat, la recepta ha seguit una dinàmica diferent del que se sol fer en el cas de les receptes tradicionals, en el sentit que no es treballa la reproducció d’un procés preestablert, sinó que hem propiciat la creativitat dels equips de cuina en base a uns coneixements adquirits a l’aula. 

El repte és que cadascun dels grups ha d’elaborar una amanida en la qual hi hagi una barreja dels diferents gustos: àcid, dolç, salat i amargant i que aquesta combinació serà la selva que acompanyarà les serps inofensives.

Hem exposat tots els ingredients corresponents a cada família de sabors predominants i després de parlar-ho amb la resta de l'equip, els alumnes han triat un aliment com a representant de cadascun dels sabors;  el que calia era fer una bona tria per a combinar-los entre ells. L’amanida que han fet els alumnes ha estat la base del plat on hi hem posat les nostres serps inofensives, fetes amb salsitxes enfilades en un pal de broqueta que s’aniran fent mentre els grups triaven i manipulaven la resta d'ingredients.

Cada equip de cuina disposava d’una fitxa de la recepta en blanc, que anaven omplint amb les anotacions dels materials necessaris per a dur-la a terme, els ingredients i quantitats que faran servir, la tècnica culinària que utilitzaven per a treballar cadascun d’aquests ingredients, com estructuraven la presentació del plat, el lloc preferent en un menú que el seu plat podia ocupar i, per últim, les observacions, idees i orientacions que creien més adients de destacar.

D’aquesta manera, en acabar la jornada de cuina, cada equip de cuina ha presentat una versió diferent d’un mateix plat, mostrant combinacions diferents de textures, aromes, sabors i colors, així com del per què de la presentació del plat d’una o altra manera. 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada