dijous, 16 de maig del 2019

TAST D'AIGÜES A EDUCACIÓ PER A LA SALUT

El darrer dia d'Educació per a la Salut a la classe de Cinquè, coincidint amb la tasca que estem fent al voltant de la importància de la hidratació i abans d'anar de visita al Museu de la Mina Vella per a saber més coses sobre l'aigua de la nostra ciutat, vam fer una activitat relacionada amb el tast d'aigües. 

Durant les sessions de Salut, vam estar parlant de l'anàlisi que apareix a l’etiqueta de les aigües  es tractava de veure quins dels minerals que conté l’aigua mineral són els més destacables a nivell de salut. Per aquest motiu, hem destacat el magnesi (bo per al nostre cor), el calci (bo per als nostres ossos) i el sodi (que en quantitats elevades en el global de la nostra dieta, és el més perillós per a la nostra salut).


Si bé és cert que l'aigua no té aroma, ja que l’aroma es capta només amb l’olfacte, sí que en podem percebre el gust, i aquest gust està vinculat al sodi que contenen les aigües. Per tant, volíem que descobrissin la importància de l’aigua com a aliment partint d’una activitat en la qual l’aigua, es sotmetia a anàlisi per part dels seus sentits. Calia tastar i descobrir quines de les tres aigües era d'aixeta de Vilassar de Mar, quina ho era però havia estat filtrada amb una gerra de filtratge d'aigua i quina de les tres era aigua mineral. 

Primer de tot, van veure el vídeo que trobareu al blog sobre alimentació El Comidistad'en Mikel López Iturriaga on demana ajuda a unes de les persones que més sap d'aigües com és en Faustino Muñoz, del Colmado Quílez; aquesta botiga és un dels comerços històrics de Barcelona on, entre moltes altres coses hi podem trobar fins a 200 referències d'aigües d'arreu del món. En Faustino Muñoz és l'autor del llibre "Aguas del mundo: Gran selección de aguas" i és un reconegut expert com a tastador d'aigües i en aquest breu i interessant vídeo analitza diferents aigües d'aixeta d'algunes ciutat espanyoles. Podeu veure el vídeo clicant aquí.  


En acabat, va arribar el torn dels nens i nenes de Cinquè que van fer d'autèntics i autèntiques sommeliers d'aigües. 

Tot jugant ens ho vam passar molt bé, però al capdavall volíem reivindicar l’aigua com a la beguda més saludable de totes, dotar-la de la importància que ha de tenir al voltant de la salut ja sigui individual i col·lectiva, emmarcada en un estil de vida saludable.


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada