dimecres, 13 de maig del 2015

5è - Torre Llauder i Museu de Mataró

El passat divendres 8 de maig, els alumnes de cinquè de primària vam anar de visita al Clos Arqueològic “Torre Llauder” de Mataró.  Com que la sortida era ben a prop de casa vam anar-hi amb tren! Allà ja ens esperava en Xavier, arqueòleg de Mataró i ens va explicar moltes coses sobre els romans al Maresme. Dins del Clos Arqueòlogic vam poder veure els restes d’una gran vil·la romana; encara es conserven molts dels mosaics i també ben diferenciades les diferents estances de la casa; el nostre guia ens va explicar que encara hi ha varies parts per escavar, així que possiblement es puguin trobar moltes més habitacions i restes.

Després de visitar el Clos, ens vam dirigir al Museu de Mataró, a la seu de Can Serra, just darrera l’Ajuntament, on vam poder observar diferents objectes de l’època romana trobat tan a Torre Llauder com a altres punts de la ciutat de Mataró.

Finalment vam baixar a la platja a dinar i a jugar una estona, aprofitant el bon temps que feia divendres!

Va ser una visita molt interessant, vam poder comprovar que no cal anar molt lluny per veure restes romanes i per un dia vam poder imaginar-nos com vivien els romans ben a prop de casa nostra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada