dilluns, 6 de juny del 2016

6è - Atletisme

El dijous dia 26 de maig, els nois i noies de 6è. curs van participar d’una sessió d’Educació Física ben especial, realitzada fora del centre i en col·laboració amb el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Es tractava d’una jornada de promoció de l’atletisme a les pistes municipals de Mataró.

L’origen d’aquesta proposta la trobem el curs 2007-08, entesa com una més de les accions per fer possible activitats de promoció esportiva entre l’alumnat, amb la finalitat de conèixer noves propostes d’activitat física a la nostra vila i al seu entorn més immediat; d’aquesta manera, els nois i noies descobreixen sovint noves alternatives d’activitats física que poden esdevenir futures pràctiques esportives en el seu temps de lleure, com ja ha passat amb alguns ex alumnes de l’escola que després de participar d’aquesta activitat a Cicle Superior, han continuat el seu camí en el món de l’atletisme ja en l’etapa d’Educació Secundària.  

Aquesta sortida també afavoreix la participació dels nostres alumnes en activitats on el material o les instal·lacions que s’utilitzen no són les habituals dins d’un centre educatiu, fora de l’òrbita de l’Educació Física escolar. A més, durant la jornada, també comptem amb els consells tècnics dels monitors d’atletisme del club Laietània de Mataró.

Aquesta activitat significa el “final” del treball realitzat pels alumnes de 6è. pel que fa a les Capacitats Físiques Bàsiques, ja que des d’inicis del mes de maig durant les sessions d’Educació Física ens hem preocupat d’aprendre la manera de treballar i millorar: la nostra força; la nostra velocitat (de desplaçament, de gest i de reacció); la nostra flexibilitat; i com no, la nostra capacitat de resistència. Per tant, tot el que hem après i millorat, ho hem posat en pràctica en una jornada dissenyada per tastar les diferent modalitats de l’atletisme, on sempre n’hi trobem alguna que s’adequa més als nostres gustos, possibilitats i capacitats.

En aquesta edició, els alumnes de 6è. han participat de les diferents activitats que ens proposa la polivalència d’un esport com l’atletisme. D’aquesta manera, tothom a pogut sentir-se còmode en alguna de les modalitats practicades d’acord amb les seves característiques i talents. A les 9 del matí ens vam desplaçar a les pistes municipals d’atletisme de Mataró i després d’esmorzar, ens vam disposar a practicar les següents modalitats atlètiques:

Estació 1: Llançament de pes
Estació 2: Salt de llargada
Estació 3: Llançament de javelina
Estació 4: Cursa d’obstacles. 60 metres amb tanques
Estació 5: Cursa de velocitat. 60 metres
Estació 6: Salt d’alçada
Estació 7: Cursa de relleus. 8x50 metres

Durant la jornada, hem anat fent les pauses necessàries per hidratar el nostre cos i, per a fer-ho, durant les classes d’Educació per a la Salut vam explicar com elaborar una beguda reconstituent amb una senzilla recepta casolana.

Si en voleu saber els detalls, només cal que us adreceu als nois i noies de 6è. que, de bon grat, us explicaran quina és la recepta i el procés a seguir per hidratar bé el cos, ja que ara ja en són tots uns experts i unes expertes, tant en la teoria com en la pràctica.

Us deixem algunes de les fotografies de l’activitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada