dimarts, 18 d’abril del 2017

Sortida al Museu del Ter

El passat 7 d'abril, els alumnes de cinquè i sisè de l'Escola van visitar el Museu del Ter, instal•lat al costat del riu Ter al seu pas per Manlleu. 
Situat al Passeig del Ter, a l'antiga fàbrica de Can Sanglas, el Museu del Ter dóna testimoni de la vitalitat industrial del Ter mitjà, protagonista de la industrialització en dos dels sectors productius més representatius: el tèxtil i les construccions mecàniques.
El museu forma part del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i acull el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), dedicat a l'educació i la sensibilització ambiental, així com a la custòdia fluvial i la recerca en rius mediterranis.
Aquesta sortida va constar de dues parts: el Taller “Filem i teixim” i “Investiguem l’estat de salut del riu”. 
En el primer vam fer una passejada per l’antiga fàbrica cotonera de Can Sanglas i ens vam transformar en els seus treballadors; ens van ensenyar i explicar tot el procés de transformació del cotó en fil amb l'ajuda de màquines experimentals, descobrint i manipulant les principals matèries tèxtils naturals (cotó, llana, cànem i lli). Vam poder ajudar a engegar la gran turbina que fa que l'aigua entri i faci funcionar tots els engranatges i així fer anar totes les màquines; i al final d'aquest taller vam poder fer fil amb diferents tècniques. 
En el segon taller, “Investiguem l’estat de salut del riu”, vam anar fins al riu, vam agafar diferents mostres d'aigua i ja dins el laboratori vam observar, amb microscopis, els éssers vius que hi veiem, i així vam anar valorant quin era l'estat del riu Ter en el tram investigat.
Va ser una sortida on vam aprendre molt però on vam disfrutar de valent! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada