dimarts, 28 de maig del 2019

TALLER DE FOTOPROTECCIÓ SOLAR AMB ELS AMICS DE LA FARMÀCIA VILASSAR

A Educació per a la Salut hem tingut la sort de poder comptar de nou amb l'Oriol i la Laia, farmacèutics de la Farmàcia Vilassar que ens han visitat a l'escola per a dur a terme un taller per al foment dels bons hàbits de protecció solar d'una manera molt didàctica, dinàmica i entretinguda.

Tal i com vam fer el curs passat, després de treballar a les classes d'Educació per a la Salut les activitats vinculades a la fotoprotecció, hem convidat els farmacèutics per a que ens aportin consells, indicacions i la seva mirada professional per a resoldre els dubtes que encara podíem tenir quan pensem en protegir la nostra pell de l'exposició solar. 

Després d'explicar-nos la tasca que el professional de farmàcia pot fer per a la nostra salut ens van mostrar diferents aspectes a tenir en compte cada vegada que ens exposem a les radiacions solars, és a dir, cada dia. 

Tot seguit, van tenir a bé de portar-nos diferents productes de protecció solar per a comprovar-ne les textures, les propietats, les diferències i els nens i les nenes de 6è van poder triar i remenar entre les diferents propostes i preguntar directament als professionals de farmàcia quins poden ser els productes més apropiats al seu tipus de pell destacant que la pell és un òrgan que amb molta memòria i que voldríem adquirir bons hàbits de salut ara per a gaudir d'una millor qualitat de vida en el futur. 

Amb tot, a Educació per a la Salut, tenim clar que el sol és una font d'energia, de positivisme, de salut al cap i a la fi però malauradament cada vegada descobrim més circumstàncies que ens aboquen a prevenir possibles incidències que la nostra pell pot presentar en un futur si a hores d'ara no prenem les precaucions adequades. 

Ara la tasca teòrica i pràctica ja està en bona part feta, però és temps de que l'alumnat continuï amb la tasca de prevenció en el seu dia a dia, amb els recursos que se'ls han ofert, i que gaudeixin amb salut de l'aire lliure. 



El taller es va acabar amb el lliurament d'un obsequi per part dels farmacèutics que consistia en una polsera que ens mostra l'aparició de la radiació ultraviolada, una mostra de diferents productes per a la prevenció solar i un diploma que constata l'aprofitament de la jornada, fet que agraïm moltíssim als nostres farmacèutics de capçalera! Fins aviat i moltes gràcies!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada