Aquest dilluns hem començat la setmana amb força. Amb força i amb llenties a la cuina dels llegums d'Educació per a la Salut a la classe de Cinquè de Primària!
Durant aquests dies amb les cuineres i els cuiners d'aquest curs de Cicle Superior hem parlat dels llegums secs, explicant que són llavors assecades, separades de la seva beina i que procedeixen de les plantes de la família de les lleguminoses.
En aquest cas concret, hem cuinat amb llenties, un llegum originari del sud-oest d’Àsia, des d’on van passar als pobles del Mediterrani. De fet, a l’antic Egipte, els cultius del delta del riu Nil proporcionaven als seus
habitants una gran varietat d’aliments entre d’altres, les llenties; s’han
trobat restes de llenties a nombroses tombes egípcies, fins i tot a la tomba
del faraó Tutankamon. Posteriorment van ser exportades a Grècia i a Roma.
Són aliments molt complets, rics en proteïnes vegetals que combinades amb
les dels cereals (com les de l’arròs per exemple), augmenten el seu valor
nutritiu.
Aporten calci, ferro, vitamines i un contingut de fibra molt alt. I
com que contenen hidrats de carboni, també ens donen molta energia! Tanta energia que n'hem tingut prou per a cuinar diverses versions de la recepta Amanida tèbia de llenties.
Un súper plat que conté a banda dels llegums, hortalisses, cereals, ous i peix blau.
Doncs ja ho sabeu: #CUINALLEGUMSASALUT
Doncs ja ho sabeu: #CUINALLEGUMSASALUT
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada