Aquest curs, com ja és tradicional a 5è de Primària, a Educació per a la Salut hem parlat de la importància de la hidratació, hem visitat el Museu de la Mina Vella per a saber més coses sobre l'aigua de la nostra ciutat i vam fer una activitat relacionada amb el tast d'aigües.
Amb l'arribada de la calor, ens hem proposat fer una activitat de creació d'aigües infusionades en fred amb fruites, hortalisses, espècies, arrels i herbes aromàtiques provinents de l'hort ecològic de la nostra escola. D'aquesta manera, a banda d'hidratar-nos de forma saludable deixant de banda els refrescs ja elaborats, li donem un toc de sabor a l'aigua necessària per a la nostra correcta hidratació.

Estem segurs que no tenen pas totes les propietats màgiques que ens expliquen però el que sí que sabem és que les aigües de gustos o infusionades son una opció molt interessant per a refrescar-nos de forma natural quan apreta la calor.

Normalment, unes 10 hores seran suficients per a l'aigua agafi sabor però hem de tenir en compte que si el procés ha de durar més de 24 hores és convenient enretirar els trossets de vegetals o fruites i deixar a l'ampolla només el líquid, ja que les peces de fruita i hortalissa es farien malbé. Per anar bé, hem de fer servir 1,5 litres d'aigua i durant el procés d'infusió, sacsejar l'ampolla o gerra un parell de vegades per a que agafi més sabor.



Aigua de llimona + meló + menta fresca + gingebre + espígol + cardamom.
Aigua de kiwi groc + poma royal gala + gingebre.
Aigua de taronja + romaní i una branqueta de farigola.
I per últim, aigua de síndria + menta fresca + anís estrellat.
Animeu-vos a provar-ho i a inventar noves receptes!

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada