diumenge, 25 de març del 2018

A EDUCACIÓ PER A LA SALUT, FEM UNA RECEPTA PARLANT DE LA GLOBALITZACIÓ

Avui a Educació per a la Salut, hem cuinat una recepta que originàriament porta aliments d’arreu del món. El mango del Perú, el tomàquet sorgit inicialment a Amèrica, el cuscús que es consumeix a tota la conca mediterrània, a l’igual que les olives i la fruita seca que hem fet servir.

El que preteníem era parlar de com totes les cultures fan servir allò que tenen al voltant per a confeccionar els seus plats i alhora, hem volgut construir una recepta tan flexible que ens permeti fer substitucions dels ingredients originals per d’altres que siguin de proximitat o de quilòmetre zero. Per exemple, el mango es pot substituir per un bon préssec de Lleida o bé pels micacos del Maresme.

A banda, hem aromatitzat un oli per amanir l’amanida de cuscús tot fent servir plantes aromàtiques sorgides de l’hort de l’escola així com llimona del llimoner del pati.

Així, tot parlant de com els aliments d’arreu del món es poden trobar en un mateix plat i com totes les cultures fan les seves celebracions al voltant d’una taula amb aliments, hem cuinat aquesta amanida de la qual n’hem fet el següent vídeo.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada