dilluns, 9 de març del 2020

A EDUCACIÓ PER A LA SALUT DE CINQUÈ, CONTINUA LA CUINA DELS LLEGUMS

Després de cuinar una amanida tèbia de llenties, aquesta setmana la cuina de cinquè els ha portat a cuinar amb un altre llegum que d'un temps ençà s'ha convertit en un habitual a la cuina occidental. Es tracta de la soja. 

L’origen de la soja se situa a la Xina, al Japó i a d’altres països d’Orient. És un llegum de la mateixa família que les mongetes o els pèsols. 

D’aquest aliment, se n’obtenen gran varietat de productes: llet de soja, brots de soja, salsa de soja, etc. Ens aporta proteïnes de molt bona qualitat, fibra, minerals (com el calci, el fòsfor, el magnesi i el ferro...) i hidrats de carboni, és a dir, molta energia!

A la cuina d'avui hem fet servir salsa de soja i brots de soja germinada. 

I per acabar-ho d'adobar, hem fet servir gingebre fet que li ha donat un toc més oriental encara. El gingebre és una arrel originària de l’Àsia. La Xina i la Índia en són els principals productors però també se’n fa a Austràlia, Hawaii i Jamaica, des de on diuen que ve el més bo de tots. A les cuines asiàtiques s’utilitza moltíssim, tant en plats dolços com salats. Té un sabor una mica fort, picant i lleugerament amargant, tot i que amb un fons dolç.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada