dimarts, 10 de març del 2020

A SISÈ ESTRENEM LA CUINA D'EDUCACIÓ PER A LA SALUT AMB UNA RECEPTA QUE ENS PARLA DEL MENJAR GLOBAL

Avui dimarts hem iniciat la cuina d'Educació per a la Salut amb la classe de Sisè i hem elaborat una recepta que ens parla de la cuina global.

La recepta ha estat "Amanida de cuscús, tomàquet i mango amb oli de menta". 

Hem vist que fet i fet, les diferències entre les cultures no són excessivament importants pel que fa a l’alimentació, si ens referim als processos d’alimentar-se: mirem de menjar de tot el que ens envolta, ens agrada fer celebracions de coses importants a la nostra vida al voltant d’un àpat, etc. 

Moltes de les diferències es basen en que alguns productes autòctons d’un regió són diferents als d’una altra i que en algunes cultures hi ha aliments tabú, un aliment prohibit degut a motius religiosos o costums de cada societat. 

És important saber que algunes cultures donen molta importància a aquest fet, i saber-ho, és el principal antídot contra la intolerància.

Aquest cuscús, sèmola molt consumida als països àrabs, podria ben ser substituïda per una hortalissa (com un enciam), pasta, proteïnes de peix o carn, un ou dur tallat a bocins, etc., dependent de la zona geogràfica on ens trobéssim. També, el mango, que en aquest cas provenia del Perú, pot ser intercanviat per un préssec de Lleida, sense anar més lluny.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada