Avui a Educació per a la Salut, hem cuinat una recepta que originàriament
porta aliments d’arreu del món. El mango del Perú, el tomàquet sorgit
inicialment a Amèrica, el cuscús que es consumeix a tota la conca mediterrània,
a l’igual que les olives i la fruita seca que hem fet servir.
El que preteníem era parlar de com totes les cultures fan servir allò que
tenen al voltant per a confeccionar els seus plats i alhora, hem volgut construir
una recepta tan flexible que ens permeti fer substitucions dels ingredients
originals per d’altres que siguin de proximitat o de quilòmetre zero. Per exemple,
el mango es pot substituir per un bon préssec de Lleida o bé pels micacos del
Maresme.
A banda, hem aromatitzat un oli per amanir l’amanida de cuscús tot fent
servir plantes aromàtiques sorgides de l’hort de l’escola així com llimona del
llimoner del pati.
Així, tot parlant de com els aliments d’arreu del món es poden trobar en un
mateix plat i com totes les cultures fan les seves celebracions al voltant d’una
taula amb aliments, hem cuinat aquesta amanida de la qual n’hem fet el següent
vídeo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada