A la primera sessió de Laboratori de
cuina pels i les alumnes de 6è d’aquest curs, fem un tast. No d’oli d’oliva,
com van fer els i les alumnes de Cicle Inicial aquest passat mes de desembre.
Sinó de l’hortalissa més estesa en aquest món: el tomàquet.
Volem iniciar-nos en la detecció de
les propietats organolèptiques dels aliments, que són totes les
característiques dels aliments que podem percebre amb els nostres sentits.
A la proposta que hem fet avui intentàvem
esbrinar si un mateix producte, en aquest cas el tomàquet, varia les seves propietats
organolèptiques en funció de la seva preparació. D’aquesta manera, hem comparat
color, textura, aroma i gust del tomàquet natural, l’assecat, el suc de tomàquet,
el quètxup, la melmelada de tomàquet i el tomàquet fregit. Un exercici
plenament recomanable que aboca resultats sorprenents.
Aquí us deixem una petita mostra de l’anàlisi
dels diferents equips de cuina de la classe de 6è.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada