divendres, 1 de juny del 2018

ATLETISME A MATARÓ! NOVA PROPOSTA D'EDUCACIÓ FÍSICA A LA RECERCA DEL TALENT INDIVIDUAL

Citius, Altius, Fortius”. 


El lema olímpic. 

Traduït del llatí seria: “més ràpid, més alt, més fort”. 

A la darrera visita al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona ho vam poder comprovar. 

Coubertein no mentia quan deia:

El més important en els Jocs Olímpics no és guanyar, sinó participar, igual que el més important a la vida no és el triomf sinó la lluita.
            L’essencial no és haver vençut, sinó haver lluitat bé.

I és que un any més les pistes d’atletisme de Mataró s’han convertit en l’escenari adient per a posar en pràctica la tasca feta a l’escola al voltant de l’atletisme. Els i les alumnes de 6è han pogut tastar diferents modalitats atlètiques en un entorn propici, fent servir materials diferents als habituals de la mà de monitors especialitzats.

Després d’un escalfament general, la classe de 6è s’ha posat a la feina amb el llançament de pes i, en acabat, han passat al salt de llargada. D’aquesta prova, han anat al salt de tanques per a comprovar, que la preparació feta a l’escola i l’esforç i atenció mostrats avui, eren suficients per a superar els obstacles que s’estenien al llarg de la pista d’atletisme. 

Més tard ha estat el torn del salt d’alçada, una de les proves que a l’escola ens costa més de posar en pràctica per les seves exigències d’espai i de materials; d’aquesta prova de salt, la tècnica de la qual és de les que ens ha costat més d'assimilar, s’han desplaçat a la prova de velocitat de 60 metres i després de córrer per a batre les seves pròpies marques, hem finalitzat el matí tot participant d’una cursa de relleus. 

Malgrat la pluja intermitent, podríem dir que el temps ens ha acompanyat i els i les nostres atletes s’han anat hidratant al llarg del matí per a poder fer front a una exigent matinal d’activitat física on el més important no era vèncer els altres, sinó competir amb un/a mateix/a tot superant-se a cada prova. 

En qualsevol cas, sumem gràcies al suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, una nova experiència d’activitat física que pot ser l’inici de nous camins per explorar en el món de l’esport per part de l’alumnat. Us deixem un recull en vídeo de les diferents activitats del matí, que si bé no és un reflex fidel del que ha suposat aquesta jornada d'Educació Física basada en l'atletisme, us pot servir per a fer-vos una idea del bon paper que han fet les nenes i els nens de 6è de Primària. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada