dijous, 17 de març del 2016

5è - Primer auxilis

Dins de la programació d’Educació per a la Salut i en col·laboració amb la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, els nois i noies de 5è de Primària van participar el passat dilluns 14 de març en una xerrada sobre primers auxilis.  

Inicialment, es va fer una breu introducció sobre quines coses fan els nois i noies vinculades a tenir cura d’un mateix i, tot seguit, entràrem a parlar de les sigles PAS (Protegir / Avisar (telèfon d’emergència: 112)/ Socórrer) com a passos a seguir en el cas de trobar-se en una situació d’emergència.

Arribats a aquest punt, els van mostrar, mitjançant un maniquí, quins serien els passos correctes per a la realització correcta d’una maniobra de reanimació cardiopulmonar RCP.  
A la darrera part del taller, es parlava de les hemorràgies externes i com actuar; es parlava també de les fractures (les immobilitzacions), les cremades i, finalment, es parlava de la posició lateral de seguretat (per a que serveix i com dur-la a terme) així com de la maniobra de Heimlich (Anomenada així en honor al seu inventor, el doctor nord-americà Henry Heimlich, que va inventar aquesta tècnica per al tractament de les persones amb obstrucció traqueal el 1974.

Els alumnes van enllaçar molts dels coneixements adquirits els curs passat a la unitat didàctica “Petites ferides” de la programació d’Educació per a la Salut amb els nous coneixements que ens van oferir en aquesta xerrada, que poden ajudar a ampliar el seu ventall de recursos sobre  primers auxilis. Us adjuntem algunes de les fotografies de l’activitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada