dimarts, 8 de març del 2016

6è - Taller d'igualtat

A Educació per a la Salut hem proposat un any més, en col·laboració amb la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, el Taller d’Igualtat de gènere, adreçat als alumnes de 6è. L’hem dut a terme el dimarts dia 8 de març (diada de la dona) d’11:30 a 13 hores.

El taller, impartit per la psicòloga del Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar dedicada a l’atenció a la dona, es va iniciar amb unes preguntes prèvies a l’alumnat sobre si tenien la capacitat de definir les paraules igualtat i gènere.

Tot seguit, la psicòloga va dividir el grup en nois i noies i a cada grup els va lliurar un paper i un llapis. Cada grup va dividir el full en dues meitats, una dedicada als nois i l’altre, a les noies. Aleshores, va anotar a la pissarra un seguit de paraules i els grups havien de debatre si les col·locaven a la vessant dels nois i bé a la de les noies. Algunes de les paraules a classificar eren: força, cotxe, plorar, ballet, faldilla, infermeria, blau, rosa, etc.

Un cop acabada la classificació, el que van fer els alumnes és justificar perquè havien classificat les paraules en una banda o bé en una altra. Aquest fet ens va dur a parlar sobre la diferència entre el gènere i el sexe.

Un cop establerta aquesta distinció, la conductora del taller ens va adreçar a parlar sobre si al nostre voltant hi trobem igualtat de gènere. Escoltades les aportacions de l’alumnat, es va procedir a veure exemples a la xarxa de com la nostra societat concep el gènere ja sigui a:
  • Els mitjans de comunicació.
  • Les joguines.
  • La publicitat.
  • El món de l’esport.
  • La família.
  • L’escola.
  • Els amics.
En acabar la sessió, hem debatut quines accions podem fer nosaltres per a canviar totes les coses negatives que hem vist al llarg del taller. D’aquest debat n’han sorgit diferents propostes que es centraven sobretot en el fet de canviar l’actitud i demostrar-ho amb fets.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada