dilluns, 18 de març del 2019

A EDUCACIÓ PER A LA SALUT DE CINQUÈ VAN A TOTES AMB EL HASHTAG #CUINALLEGUMSASALUT

Aquest dilluns hem començat la setmana amb força. Amb força i amb llenties a la cuina dels llegums d'Educació per a la Salut a la classe de Cinquè de Primària! 


Durant aquests dies amb les cuineres i els cuiners d'aquest curs de Cicle Superior hem parlat dels llegums secs, explicant que són llavors assecades, separades de la seva beina i que procedeixen de les plantes de la família de les lleguminoses.

En aquest cas concret, hem cuinat amb llenties, un llegum originari del sud-oest d’Àsia, des d’on van passar als pobles del Mediterrani. De fet, a l’antic Egipte, els cultius del delta del riu Nil proporcionaven als seus habitants una gran varietat d’aliments entre d’altres, les llenties; s’han trobat restes de llenties a nombroses tombes egípcies, fins i tot a la tomba del faraó Tutankamon. Posteriorment van ser exportades a Grècia i a Roma.

Són aliments molt complets, rics en proteïnes vegetals que combinades amb les dels cereals (com les de l’arròs per exemple), augmenten el seu valor nutritiu. 

Aporten calci, ferro, vitamines i un contingut de fibra molt alt. I com que contenen hidrats de carboni, també ens donen molta energia! Tanta energia que n'hem tingut prou per a cuinar diverses versions de la recepta Amanida tèbia de llenties

Un súper plat que conté a banda dels llegums, hortalisses, cereals, ous i peix blau. 

Doncs ja ho sabeu: #CUINALLEGUMSASALUT

 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada