dimecres, 6 de març del 2019

OBRIM DE NOU LA CUINA A EDUCACIÓ PER A LA SALUT I HO FEM AMB UN REGAL PER A LES FAMÍLIES!

Hola famílies!

Després del Carnaval, comença la cuina a Educació per a la Salut i ho tornem a fer de la mà de Caprabo, que una vegada més ha apostat per la nostra proposta d'educar tot fent salut. 

Al llarg d'aquests propers dies a Cicle Mitjà coneixem i cuinem la piràmide de l'alimentació tot interpretant diferents receptes a Cicle Mitjà relacionades amb els llegums (Cinquè curs de Primària) i amb la cuina creativa i la cultura gastronòmica (Sisè curs de Primària). 

Els objectius continuen sent:

1- Que els i les alumnes siguin protagonistes i responsables de l'adquisició d'hàbits saludables d'alimentació millorant la seva autonomia en la manipulació saludable d'aliments. 

2- Potenciar el coneixement de diferents tipus d'aliments així com les tècniques culinàries bàsiques. 

3- Que les nenes i els nens tinguin l'opció de desenvolupar la seva creativitat culinària en la preparació de diferents plats: proposant, equivocant-se, rectificant i creant. 

La nostra escola continua apostant per un dels pilars de l'àrea d'Educació per a la Salut però que a l'hora de la interpretació de cada recepta s'expandeix a d'altres àrees com les relacionades amb la llengua o les matemàtiques.

Pensem que en aquestes sessions de cuina afavorim a banda dels objectius que us hem comentat, d'altres com:

- La planificació de la feina de grup.

- Estrènyer els llaços a la classe fent activitats diferents de forma cooperativa.

- Millorar l'apreciació del menjar fet per un mateix i desenvolupar l'auto-confiança i l'autoestima.  

Però de ben segur que molts de vosaltres cuineu en família i en sabeu els beneficis que suposa i, per aquest motiu, us oferim un regal! 

Us adjuntem un enllaç a un interessant article publicat a FAROS, el portal de salut i benestar de la infància i de l'adolescència de l'Hospital de Sant Joan de Déu

Des d'aquest article us podeu descarregar un receptari extraordinari i ple de propostes per a cuinar en família que prové de la Fundació Alícia i que porta per títol "Família! A cuinaaar!".


Esperem que ho trobeu interessant i que us animeu, encara més, a cuinar amb els nens i nenes. En aquest sentit, hem trobat també interessant aquest escrit publicat a la web de jugarijugar i del que us n'hem fet un extracte ja que pensem que, en termes generals, enllaça amb la nostra proposta de joc, de cuina i d'educació: 

"De vegades, ens trenquem el cap intentant oferir-los (als infants) els millors materials i dissenyant els millors espais de joc i ens oblidem de totes les oportunitats que ens ofereix la vida quotidiana per a créixer jugant. Els nens i les nenes no diferencien entre jugar i viure, aleshores per què ens encaparrem en separar-ho nosaltres? Sabem com n'és d'important per als infants imitar el món dels adults i tanmateix, el joc s'ha empobrit molt a la vida familiar. Habitualment els adults i les adultes treballem de forma cada vegada més sedentària, davant d'un ordinador i la veritat, aquesta acció és molt limitada a l'hora d'imitar. En canvi, cuinar és una de les coses que encara fem gairebé a diari i ens ofereix la possibilitat de convidar els infants a participar, a imitar i també, amb el temps, una oportunitat d'aprendre motricitat, matemàtiques, física, paciència... Si esdevé una activitat quotidiana, és a més, un espai per a la xerrada calmada en família, per parlar del que ha passat al llarg del dia, per a explicar anècdotes mentre la tasca manual relaxa el moment. Sobretot si hi ha adolescents a casa que són als que els costa més d'expressar tot el que els hi va passant en la seva atrafegada vida".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada